A hétfő hajnali 313 forint feletti árfolyam után reggel 8 órakor hirtelen erőre kapott a forint és 312,85-ig erősödött a közös európai devizával szemben. Ez továbbra is az idei leggyengébb árfolyam az euróval szemben, hiszen a január végén járt a jegyzés 311,70 forintnál, hasonló szintet legutóbb december közepén jegyezték.

A dollárral szemben is volt egy "ébresztő", a jegyzés 293 forint feletti hajnali szintről 292,07-ig süllyedt, ahonnan visszapattant a kurzus és fél kilenc tájban 292,49 forintnál járt a zöldhasú jegyzése. Ez 0,2 százalékos erősödést jelent.

A svájci frankkal szemben 290,48-ról erősödött a magyar fizetőeszköz 289,47-ig és fél kilenc körül is itt mozgott a devizapár kurzusa.

A dollár az euróval szemben a hajnali óráktól fogva erősödik, fél 9-kor 1,0704 dollárnál járt az eurójegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!