Fontos makroadat nem lesz, vélhetően az elmúlt napokban tapasztalt erősödés folytatódhat majd - vélte  Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Szerinte a Richter, a Mol és az OTP húzhatja a magyar piacot, a Magyar Telekom vélhetően alulteljesít.

A vezető részvények közül érdemes figyelni a Molt, hiszen a papír csütörtökön a 19 ezer pontos szint felett zárt, ha a részvény megmaradna ebben a sávban, az pozitívumnak tekinthető.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint kifejezetten optimista hangulat uralkodik pénteken a piacokon az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki döntése után, ennek megfelelően pluszban nyithat a magyar tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 477,47 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 30 629,48 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt. A Mol 375 forinttal, 2,01 százalékkal, 19 075 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 1,43 százalékkal, 8160 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal, 487 forintra emelkedett, forgalma 764,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,87 százalékkal, 5978 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!