Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pozitív hangulatban nyithat a BUX, az európai és a magyar részvénypiacon is emelkedés várható - mondta Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Az elemző szerint vélhetően jól teljesít majd a bankszektor, ez az OTP-t támogathatja. A többi vezető részvénynél is enyhe erősödésre számít. Hozzátette: délután érkezik a német inflációs adat, ez főleg a devizapiacra és a bankpapírok árfolyamára lehet hatással.

A BUX korrigálhat nyitáskor, ugyanis szerdán pozitív volt a hangulat az amerikai tőzsdéken és csütörtökön reggel az ázsiai kereskedés is optimista képet mutatott. A Richter vezetheti a piacot - közölte Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,80 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 35 455,97 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 255 forinttal, 1,19 százalékkal 21 115 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 85 forinttal, 0,92 százalékkal 9200 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,42 százalékkal 470 forintra gyengült, forgalma 238,4 millió forint volt. A Richter-papírok 33 forinttal, 0,46 százalékkal 7169 forintra erősödtek, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!