Jól indulhat a nap Budapesten

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 1. csütörtök, 08:49
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően a BUX emelkedésére számít. A vezető részvények közül tovább erősödhet a Mol és az OTP, de elképzelhető, hogy a Magyar Telekom és Richter is jól fog teljesíteni.

Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője az MTI-nek eljuttatott kommentárjában kifejtette, hogy a hónap végi profitrealizáló korrekció, amely a nemzetközi indexeket érintette, rövid életűnek bizonyult. A kisebb visszaesés után ismét felfelé indulhat a magyar index, így a BUX esetében óvatos, de pozitív előjelű kereskedésre számít.

Az elemző kiemelte, hogy a korábban támaszként szolgáló szintek közül a Mol és a Magyar Telekom egyelőre nem pattant vissza, a Molnál további korrekció után folytatódhat az emelkedés, ha a 3030 forintos támasz megtartja az árfolyamot. Ezekkel szemben az OTP és a Richter technikai képe egyértelműbb, az OTP-nél a 11 780 forintos mindenkori csúcs, míg a Richternél a 6691 forintos ellenállás lehet az első megálló.

Kitért arra is, hogy a piac a nap folyamán a második magyar IRS (korábbi jegybanki kamatcsere-eszköz) aukcióra figyel. (Csak az euróval szemben tartja magát a forint.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262,09 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 40 188,51 ponton zárt szerdán. A Mol 18 forinttal, 0,59 százalékkal 3054 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 190 forinttal, 1,67 százalékkal 11 590 forintra nőtt, forgalmuk 5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,06 százalékkal 467 forintra csökkent, forgalma 459,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,39 százalékkal 6425 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK