Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután Ázsiából és Európából is pozitív gazdasági adatok érkeztek, az USA feldolgozóipari mutatója is jobban alakult a várakozásoknál, ráadásul ezt a kulcs fontosságú pénteki munkanélküliségi számok előtti utolsó munkaerőpiaci mutatóról is el lehetett mondani.

Pénteken az amerikai tőzsdék nem nyitnak ki, így a pénteki hírekre legközelebb hétfőn tudnak reagálni a befektetők a rendes kereskedésben.

Az ISM feldolgozóipari indexe az export oldaláról a legutóbb '80-as években tapasztalt erős számokat mutatta, ami jó jel - idézte a marketwatch.com a Morgan Stanley Smith Barney vezető elemzőjét, Jeff Aplegate-et.

Igaz, a pénteki kormányzati adatok előtt számos befektető inkább a kivárást választotta, azonban az elemzői várakozások több mint két év után ismét a foglalkoztatottak számának emelkedését valószínűsítik.

Csütörtökön az emelkedést a nyersanyag- és energiacégek vezették, miután az olaj jegyzése ismét 85 dollár fölé emelkedett, és a fémpiacon is nőttek az árfolyamok - az arany több mint 1 százalékkal drágult.

Jól teljesíttettek az autógyártók papírjai is - legalább is amelyek forgalmuk megugrásáról számoltak be márciuról - így például a Ford részvénye.

Gyengült ugyanakkor a technológiai szektor zöme, nem teljesen függetlenül a BlackBerry okostelefonokat gyártó Research in Motion vérszegény bevételi számaitól.

Végül a Dow Jones ipari átlaga és az S&P 500 index egyaránt 0,7 százalék körüli, míg a Nasdaq 0,2 százalékos erősödéssel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!