Jól indult a nap a tengerentúlon

Erősödéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután az Egyesült Államok és Kína a hét végén megegyezett abban, hogy kölcsönösen elállnak az importvámok megemelésétől és együttműködnek a kereskedelmi mérleg egyensúlyának helyreállításában.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 22. kedd, 15:56
Fotó: Pixabay

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,16 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,23 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,41 százalékos pluszban indította a kereskedést - írja az MTI.

New York-i tőzsdenyitáskor a nagy nyugat-európai értéktőzsdéken erősödést jeleztek az irányadó mutatók. Délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,30 százalékos, a párizsi CAC-40 0,12 százalékos, a frankfurti DAX-30 index pedig 74 százalékos pluszban állt. Milánóban a FTSE MIB index 0,07 százalékos erősödést jelzett.

New York-i tőzsdenyitáskor a nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1785 dollárt adtak ugyanúgy, mint reggel.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, júliusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,98 százalékos nyereségben, 80 dolláron, míg a júniusi WTI 0,12 százalékos pluszban, 72,44 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára 0,22 százalékkal (3 dollárral) 1293,90 dollárra emelkedett.
Hétfőn pluszban zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones 1,21 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,74 százalékkal, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,54 százalékkal emelkedett.

Képünk forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK