Jól indult a negyedik negyedév

A New York-i tőzsde irányadó indexei a pozitív tartományban nyitottak, s több mint fél százalékos előnyre tettek szerint a pénteki kereskedés első perceiben.
Pápai Csaba, 2010. október 1. péntek, 16:01
Fotó:

A Dow Jones blue chip index 0,6, a Nasdaq és az S&P 500 pedig 0,7 százalékos pluszban volt alig negyed órával a pénteki tőzsdenyitást követően.

Az ipari átlagot a HP részvényei húzták vissza a leginkább, miután a társaság közölte, az SAP-tól új vezérigazgatót rekrutált, s abban bízik, ez elég a társaság fellendítéséhez szükséges szemléletváltáshoz. A részvény megítéléséből úgy tűnik, az új vezérigazgató személye önmagában nem elég meggyőző a piacok számára. A HP több mint 2 százalékkal értékelődött le.

A pénzügyi papírok szárnyalását a Marshall & Ilsley régiós hitelintézet vezeti részvényei több mint 4 százalékos felértékelődése után, de az S&P pénzügyi részvényei átlag 0,8 százalékos pluszban vannak. A bankpapírok annak ellenére drágulnak, hogy pénteken több pénzintézet idei eredményvárakozásán is rontottak a brókercégek. Legutóbb a Credit Suisse elemzői közölték, a korábban várt 3,15 dollár helyett már csak 2,56 dollárra becsülik a Morgan Stanley idei egy részvényre jutó nyereségét. Az MS részvények 1 százalékkal drágultak.

A Wells Fargo rontott a JP Morgan, a Goldman Sachs és a Bank of America EPS-előrejelzésén, ám mindhárom bankpapír drágult a pénteki kereskedés kezdete után.

Az arany jegyzése újabb csúcsra futott pénteken, miközben a dollár euróval szembeni leértékelődése tovább folytatódott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK