Jól indultak a nyugat-európai tőzsdék

Több mint fél százalék erősödéssel kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. február 7. szerda, 09:40
Fotó: Reuters

A kereskedés első perceiben Londonban a FTSE-100 index 0,62 százalék, a frankfurti DAX-index 0,70 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,52 százalék pluszt jelzett. Egyelőre nem látszik hasonló, mint hétfőn, amikor az amerikai tőzsde hat éve nem látott zuhanása magával rántotta a piacokat.

Az eurót 1,2394 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon reggel kilenc órakor a kedd esti 1,2390 dollár után.

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 67,39 dolláron állt, 53 centtel (0,79 százalékkal) emelkedett a keddi záróértékéhez képest.

Kedden nagy mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék. A londoni börze FTSE100 indexe 2,64 százalék, a frankfurti DAX30 2,32 százalék, a párizsi CAC40 mutató pedig 2,35 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK