Jól indultak az európai tőzsdék

Immár hat kereskedési nap óta folyamatosan emelkednek az európai részvények, az eddigiekhez hasonlóan a bankok és a bányászvállalatok vezetik az emelkedést.
Kasnyik Márton, 2010. június 16. szerda, 09:27
Fotó:

A Standard Charter és a Rio Tinto papírjai 1,3 százalékos, az Antofagasta részvényei pedig 1,8 százalékos emelkedést produkáltak. Kedvező negyedéves gyorsjelentéseik után a J. Sainsbury 1,2 százalékot, a Zodiac pedig 2,5 százalékot javult közvetlenül a nyitás után.

David Taylor, a CMC Markets elemzője szerint ha nem jönnek ma rossz makroadatok, akkor a piacok magasabbra törnek majd.

A londoni FTSE 100 0,7 százalékkal, a frankfurti DAX 0,5 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,7 százalákkal nyitott magasabban a kedd esti zárásnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.16 10:31

Nem tudom, hogy feltünt e valakinek de feszt esés van a tözsdéken...ennyit a jó indulásról...a Dax 6220 zárt (aftermarket 22 pm.)és 6202 nyitott (kb. mert gyertyáról néztem) - már itt bukik a cikk....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html