Ma is folytatódik a dollár gyengülése, ezzel március óta a leghosszabb negatív szakaszba lépett az amerikai fizetőeszköz, a kínai ipari termelés vártnál magasabb szintje következtében ugyanis megnőtt a fejlődő piacok iránti befektetői érdeklődés - írta a Bloomberg.

Az euró kilenchavi csúcspontra érkezett, de az angol font is havi legmagasabb szintre emelkedett a dollárhoz képest, a jen pedig második napja erősödik a dollárhoz képest.

A dollár index, amely a dollár hat legfőbb kereskedelmi partner fizetőeszközéhez viszonyított értékét fejezi ki, 76,675-re csökkent a tegnapi 76,817-ről. Egy euró értéke 1,46 dollár fölé emelkedett a korábbi 1,4582-es szintről, egy fontért pedig 1,67 dollárt kértek a bankközin, de korábban az 1,6742-es, augusztus 7-e óta legmagasabb szintet is érintette a keresztárfolyam.

Elemzők szerint az euró további erősödésére lehet számítani a dollárhoz képest, az 1,7419-es árfolyamszintig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!