Jól jöhet a Mol-nak az INA eladása

Alapvetően kedvező lehet a Mol számára, ha sikerülne a horvát kormánnyal kedvező vételár mellett megegyezni az INA cégben lévő 49 százaléknyi tulajdonrész kivásárlásáról - mondta Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.
MTI, 2017. január 6. péntek, 09:15
Fotó: Napi.hu

A Mol jobban tudna koncentrálni a meglévő üzleteire, a befolyt vételárat pedig újabb profitábilis befektetésekbe forgathatná. Pletser Tamás emlékeztetett: a nemzetközi döntőbíróság a Molnak adott igazat a horvát kormánnyal szemben, és kimondta, nem bizonyítható, hogy 2009-ben korrupció történt, amikor a Mol megvásárolta az INA-részvényeket, továbbá a horvát kormány megszegte a privatizációs szerződést; mindez komoly károkat okozott a Molnak.

Elmondta: a botrány korábban többször is megtépázta a Mol-részvények árfolyamát, az utóbbi hírek hatására élénkebb az érdeklődés a papírok iránt, a befektetők bíznak a megegyezésben, ami adott esetben kedvező forgatókönyvet, feltételrendszert jelenthet a Mol számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK