Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős jegyzések azt vetítik előre, hogy a londoni FTSE-100 12 ponttal, a frankfurti DAX-30 94 ponttal, a párizsi CAC-40 pedig 21 ponttal megy föl a nyitásban.

A piacokon alacsony forgalom, óvatos kereskedés várható, mert az amerikai, a kínai és az indiai piacok ünnep miatt zárva maradnak - írta az MTI.

Pénteken nyereséggel zártak a vezető európai értéktőzsdék. A DAX 0,86 százalékkal, az FTSE-100 0,83 százalékkal, a CAC-40 pedig 1,13 százalékkal emelkedett. Az euróövezeti EuroStoxx50 1,13 százalékkal ment föl.

Az ázsiai piacok támogatják Európát.

Tokióban a Nikkei-225 1,72 százalékkal, a szélesebb bázisú Topix index pedig 1,89 százalékkal emelkedett, amit segített, hogy megállt a jen erősödése, és így megállt a japán export versenyképességének romlása is. Jól fogadta a tőzsde azt is, hogy pénteken újabb öt évre az ultralaza monetáris politika hívét, Kuroda Haruhikót nevezték ki a japán jegybank kormányzójává, ami a monetáris stimuláló programok folytatását ígéri.

Koreai Kospi 0,91 százalékkal emelkedett. A kínai piacok a holdújév miatt szerdáig zárva vannak.

A részvénypiac fellendülése az olajtőzsdéket is lendületbe hozta, és annak is árfelhajtó hatása volt, hogy szíriai határincidensek közelebb hozták az Izrael és Irán közti közvetlen konfrontáció lehetőségét.

A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára hétfő kora reggelig 52 centtel 65,36 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta ára pedig 73 centtel 62,41 dollárra ment föl.

A dollár enyhén erősödött, az euró 1,2413 dollár körül forgott a péntek esti 1,2440 dollár után.

Az arany ára kissé emelkedett. A fém unciáját (31,104 gramm) hétfő reggel 1350,28 dollár körül jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal magasabban, mint péntek este.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!