Jól kezdődhet a nap Budapesten

Pozitív nyitásra számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
MTI, 2016. augusztus 4. csütörtök, 08:45
Fotó: Napi.hu

Móró Tamás, a Concorde Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: fél százalékos pluszban nyithat a BÉT a kedvező európai hangulatban, alacsony forgalom, de emelkedés lehet a nap végéig. A vezető részvények közül kiemelte a Molt és az OTP-t, amelyeknél az árfolyamok emelkedésére számít.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: pozitív hangulatban nyithat Európa, így a budapesti börzén is erre számít. A Magyar Telekom és a Mol árfolyama a gyorsjelentések közlése előtt viszonylag stabil maradhat.

Az európai tőzsdékre hatással lehet, hogy a Bank of England monetáris tanácsa csütörtök délután ismerteti legújabb döntéseit. Az általános elemzői várakozás az, hogy a brit jegybank kamatcsökkentést jelent be.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,13 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 27 023,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt. A Mol 35 forinttal, 0,20 százalékkal 17 065 forintra csökkent, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,66 százalékkal 6510 forintra esett, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 446 forintra erősödött, forgalma 339,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,03 százalékkal 5819 forintra nőtt, a részvények forgalma 752,0 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK