Jól kezdődhet a nap Európában

Pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék szerdán a keddi záróértékekhez képest.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 12. szerda, 08:19
Fotó: Napi.hu

Elemzők várakozása szerint London és Frankfurt egyaránt 0,3 százalék, Párizs pedig 0,2 százalék növekedéssel kezdheti a napot.

Szerdán különösen délután lesznek befektetői hangulatot befolyásoló események. Délután ismerteti a Fed szokásos féléves beszámolóját Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke. Este pedig, már az európai tőzsdék zárása után hozza nyilvánosságra gazdasági helyzetelemzését a Fed, ami hatással lehet a két hét múlva esedékes kamatdöntésre.

Kedden a londoni börze FTSE100 indexe 0,55 százalékkal, a frankfurti DAX30 0,07 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,48 százalékkal gyengült.

Szerda reggel, 8 óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 74 cent emelkedéssel 48,26 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK