Jól kezdődik a hét Ázsiában

A mai ázsiai kereskedésen is érződik az elmúlt hetek kedvező részvénypiaci hangulata, mely részben annak tudható be, hogy egymás után érkeznek az olyan nyilatkozatok Európából, hogy a vezető döntéshozók mindent képesek megtenni az eurózóna egyben tartása érdekében.
portfolio.hu, 2012. július 30. hétfő, 08:52
Fotó: Napi.hu

Az európai hírek mellett egy várakozások alatti japán makroadat érkezett, mely azonban nem tudott érdemi hatással lenni a kereskedés irányára. A vezető ázsiai indexek többsége pluszban tartózkodik a hét első napján.

Pénteken újra kitört az optimizmus a még nyitva levő amerikai és európai piacokon, melynek hátterében azon nyilatkozatok állhattak, melyek szerint a vezetők mindent megtesznek, hogy egyben tartsák az eurózónát. Az irányadó amerikai börzék a zárásra közel 2 százalékos erősödést mutattak.

Az optimista hangulatban egy japán makroadat is érkezett, mely bár elmaradt az elemzői várakozásoktól, piaci reakciókat nem váltott ki. A japán ipari termelés 0,1 százalékkal hanyatlott júniusban, míg az elemzők 1,6 százalékos növekedésre számítottak. A gyenge adatot a csökkenő világpiaci kereslettel indokolták.

Az irányadó távol-keleti indexek túlnyomó többsége emelkedik, a Hang Seng 1,4, a KOSPI 0,8, míg a Nikkei 225 szintén 0,8 százalékot erősödött, az egyetlen börze, mely mínuszban tartózkodik, a Shanghai Composite, mely 0,5 százalékkal került lejjebb.

A Fujifilm Holdings eredmény soron várakozások feletti gyorsjelentése, mely szerint a társaság 20,9 milliárd jenes profitról adott számot, több technológiai társaság részvényeit segítette, a Fujifilm Holdings 6,2, a Konica Minolta Holdings 5,8 százalékot erősödött, míg a kedvező hangulatban a Samsung 0,3 százalékot gyengült.

A optimista hangulatban a pénzügyi szektor részvényei is jól teljesítenek, a Bank of Australia 1,9, a Bank of China 1,4, a Nomura Holdings 0,7 százalékot erősödött.

Az emelkedő nyersanyagárak a bányatársaságok részvényeit támogatták: a Rio Tinto 0,6, a BHP Billiton 0,7, az Aluminum Corp. of China 1 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK