A várakozásokat felülmúló bevételről számolt be az Alcoa a negyedik negyedévre közzétett gyorsjelentésében. A cég az egy évvel ezelőtti veszteség után most nyereséges negyedévet zárt. A kedvező gyorsjelentésre erős kezdéssel reagáltak az európia piacok, amit lassú lecsorgás követett, ám az amerikai piacnyitás újabb lendületet adott a piacoknak.

Ezen hatások eredőjeként a FTSE végül 0,75 százalékos pluszban zárt, míg a frankfurti DAX és a párizsi CAC is 0,3 százalékot hízott a szerdai kereskedésben. Az eurózóna perifériáján jobban jött ki a lépés: a madridi IBEX 1,8 százalékot erősödött. Londonban természetesen a bankszektor húzta a piacot: a Lloyds 4,9 százalékkal drágult arra a híre, hogy a bankpapírt a UBS a korábbi semlegesről vételre ajánlotta. A HSBC így már csak 1,6 százalékos drágulást tud felmutatni, a Royal Bank of Scotland papírjai viszont 4 százalékkal emelkedtek.

Párizsban is egy  bankpapír, a Credit Agricole teljesített a legjobban, a cég részvényei 4,6 százalékkal drágultak, ezt követte a France Telekom 4,3, illetve a légi-űripari óriás az EEADS 3,9 százalékos drágulása. A másik francai bank a BNP Paribas viszont 0,1 százalékkal gyengült. Frankfurtban a Commerzbank 3,12 százalékkal emelkedett, a Deutche Telekom papírjai pedig három százalékkal erősödtek. Az Allianznak viszont nem jött ki a lépés német biztosító papírjai 1,8 százalékot vesztettek értékükből.

New Yorkban kora este bő fél százalékos pluszban voltak a piacok: a Dow 0,56, a Nasdaq 0,5 százalékkal emelkedett a Nasdaq ettől némileg elmaradva 0,3 százalékkal izmosodott. A kereskedés első harmadának nyertese a Boeing volt, a repülőgépgyártó részvényei 3,2 százalékkal drágultak, de két százalékos pluszban volt a Hewlett-Packard is. Viszont 2,3 százalékos mínuszban volt a Bank of America, az Exxon pedig 0,7 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!