Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A vezető részvények közül a Mol teljesített a legjobban, miután 2,5 százalékkal 13 145 forinton, napi csúcsán zárt az olajrészvény. A Mol jó szereplése annak lehet betudható, hogy az olaj értéke is nőtt hétfőn, illetve megjelent egy nemzetközi elemzés arról, hogy érdemes lehet e szektor cégeibe fektetni, hiszen ilyen olcsó régen nem volt az árazásuk.

A Mol mögött nem sokkal maradt le az OTP sem, amely 2,4 százalékkal 3500 forintig tudott drágulni. A bankpapír esetében napközben ennél magasabban is volt az árfolyam, a napi csúcs ugyanis 3539 forinton volt. A technikai elemzések alapján a 3500 forintos szint vízválasztó lehet, hiszen e fölött újra jelentősebb emelkedési potenciál van a papírban.

A Richter bár csak 1,7 százalékkal emelkedett, ezzel ugyanakkor átvitte azt a 37 000 forintos szintet, amiről többször visszapattant az elmúlt héten. A pénteki nap sztárja a Magyar Telekom viszont csak 0,8 százalékot drágult, vélhetően azért mert a UBS a jelenleginél jóval alacsonyabb célárral rukkolt elő hétfőn. A Magyar Telekom utolsó ára 640 forint lett.
 

A kisebb részvények közül több is fergeteges száguldást rendezett. A Forrás törzsrészvénye 7,5 százalékkal 1055 forintra emelkedett,  a Humet 5,9 százalékkal (ez 1 forintos drágulás volt) 18 forintra, míg a Linamar 5,5 százalékkal 1530 forintra drágult.

Rossz napja lehetett viszont a TvNetWork részvényesinek miután a papír 4,9 százalékkal 215 forintra csúszott le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!