Az összes jelentősebb ázsiai tőzsde emelkedéssel kezdte a hetet: a japán Nikkei 225 index 0,37, a Hang Seng 1,3, a sanghaji tőzsde pedig 0,8 százalékot erősödött.

A japán tőzsdeindexet egyes vállalati hírek segítették: a Honda és a Hitachi papírjai is 3 százalékot meghaladó mértékben nőttek, köszönhetően annak, hogy a társaságok javítottak kilátásaikon, a Toyota részvényeit pedig az amerikai fogyasztói bizalom növekedése húzta. A Sony és a Panasonic papírjai is erősödtek a jó negyedéves jelentések miatt.

Kínában annak ellenére erősödtek a mutatók, hogy a beszerzési menedzser index az ipari teljesítmény csökkenését mutatta júliusban, immáron harmadik hónapja. Ez lehűtötte azokat a véleményeket, miszerint Peking a gazdaság hűtésének eszközeihez folyamodna a közeljövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!