A forgalom gyenge volt a piacokon, némi aktivitás csak a vártnál sokkal jobb amerikai feldolgozóipari index napvilágra kerülése után mutatkozott. Az olajipari részvények emelkedését továbbra is az egy hónapja tartó venezuelai sztrájkok tartják magasan. A francia TotalFinaElf árfolyama 2,9, a Shell-é 1,7 százalékkal emelkedett. A technológiai papírok közül elsősorban a nagy nevű cégek mélyre süllyedt árfolyamú papírjait keresték. Az Ericsson kurzusa 10,7, a rivális Nokiá-é 6 százalékkal ugrott meg, míg az Alcatel 12,9 százalékkal növelte értékét. A telekom-szolgáltatók részvényei közül a France Télécom 9,1, a Vodafone 3,5 százalékkal hízott, a Deutsche Telekom papírjának árfolyama pedig fél hétkor 5,1 százalékos előnyben állt. Az autógyártók részvényei azután indultak növekedésnek, hogy a Repubblica című napilap szerint Roberto Colaninno üzletember 8 milliárd eurós megmentési tervvel állt a csőd szélén táncoló Fiatot tulajdonló Agnelli-család elé. A Fiat-papír árfolyama 9,6 százalékkal emelkedett Milánóban, de 3,6 százalékkal nőtt a Peugeot kurzusa is. A DamilerChrysler részvénye 6,3, a Volkswagen-é 7,7 százalékkal növelte értékét Frankfurtban fél hétig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!