Délelőtt még a javuló külföldi hangulatra, az európai félelmek enyhülésére lehetett fogni az euró forintárfolyamának csökenését, a kurzus az MNB kamatemeléséig 302,80-ról 301,30-ig ereszkedett. Miután napvilágot látott a monetáris tanács döntése, a forinterősödés felgyorsult és az euró árfolyama 300,3 forintig csökkent.

A frank és a dollár is olcsóbb lett ezáltal, a svájci deviza egysége 246,50, a dollár 229,90 forinton áll húsz perccel a jegybank döntése után.

A részvénypiacon viszont nem volt hatása a lépésnek, az OTP árfolyama továbbra is 3360 és 3370 forint között ingadozik, a Molt 18 ezer forint körül jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!