Jól megy a Nike-nak

Elemzők által vártnál nagyobb lett a Nike amerikai sportszergyártó profitja és bevétele a cég november végével záródott második pénzügyi negyedévében.
MTI, 2016. december 21. szerda, 08:04
Fotó: Napi.hu

A New York-i tőzsde zárása után kedden közzétett gyorsjelentés szerint a november 30-ával zárult három hónapban az adózott eredmény 842 millió dollár, részvényenként 50 cent lett az egy évvel korábbi 785 millió dollár, részvényarányosan 45 cent után. A szakértők kisebb, 43 cent részvényarányos eredményre számítottak.

A cég bevétele 6,4 százalékkal, 8,18 milliárd dollárra emelkedett a negyedévben, szintén felülmúlta az elemzői várakozásokban szerepelt 8,09 milliárd dollárt.

A Nike az eredményjavulást részben a költségek csökkentésével, továbbá a nyugat-európai és különösen kínai eladásainak a növelésével érte el.

A Nike kínai eladásai 12 százalékkal, 1,06 milliárd dollárra ugrottak. A devizaárfolyam ingadozást kiszűrve a növekedés még ennél is nagyobb, 17 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK