Az irányadó európai részvénypiaci indexek kismértékű emelkedés után délnek indultak a szerdai kereskedés kezdeti szakaszában. A banki részvények továbbra is jól teljesítenek az év eleji erős kezdés után.

Az irányadó európai részvénypiaci indexek közül a londoni FTSE 0,6 százalékkal áll lejjebb a tegnapi záróértéknél 5508 ponton, a német DAX 0,9 százalékkal tartózkodik pirosban 6028 ponttal. A francia CAC 0,2 százalékkal csökkent 4012 pontra.

A legnagyobb mozgást produkálók között vannak a Marks & Spencer részvények, amelyek 3,5 százalékkal estek vissza, miután a vállalat 0,8 százalékos emelkedést jelentett az eladásokban és közölte, hogy a mostani évben is kihívásokkal kell szembenézniük.

A francia Sodexo étkezési utalványokat forgalmazó cég papírjai 2,2 százalékkal emelkedtek, miután a cég megerősítette az eladásokra és a nyereségre vonatkozó előrejelzését az évre.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!