Jól megy a szlovák OTP-nek

Éves szinten 10 százalékkal növelte lakossági hitelállományát és 9 százalékkal lakossági betétállományát az OTP Banka Slovensko 2013 első negyedévében - közölte azz OTP szlovák leánybankja.
MTI-Eco, 2013. április 29. hétfő, 22:25
Fotó: Napi.hu

A bank mérlegfőösszege éves szinten 6 százalékkal nőtt, a nettó profit viszont 276 ezer euróra csökkent az egy évvel korábbi 870 ezerről. A betétállományon belül a lakossági betétek 9 százalékkal, a vállalatiak 5 százalékkal bővültek. A bank által kihelyezett hitelek bruttó összege egy év alatt 1 százalékkal nőtt, ezen belül a lakossági hitelek 10 százalékkal bővültek, a vállalatiak viszont 7 százalékkal csökkentek.

Mivel a pénzintézetben elhelyezett összbetétállomány növekedése az első negyedév során dinamikusabb volt, mint a hiteleké, a hitel/betét mutató 79 százalékra javult az év végi 83 százalékról.

Az első negyedéves eredmények azt jelzik, hogy a banknak folyamatos növekedést sikerült elérnie - mondta a negyedéves eredményeket kommentálva Rastislav Matejsko, az OTP Banka Slovensko igazgatótanácsának tagja. Hozzátette: az eredményekre negatív hatással volt a bankadó tavalyi bevezetése, és a kamatbevételeknek a marzs csökkenéséből adódó visszaesése is, ennek ellenére a pénzintézetnek 276 ezer euró adózás utáni nyereséget sikerült elérnie.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK