Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A várakozásoknál jobb gyorsjelentést tett közzé tegnap piaczárás után az Apple. A technológiai cég elsősorban az új, nagyobb kijelzővel rendelkező Iphone-ok iránti nagy keresletnek köszönhetően tudta javítani számait, ennek sikerült ellensúlyoznia a gyengébben alakuló Ipad eladási adatokat. Mindezt annak ellenére, hogy a jelentés szerint a Samsunghoz hasonlóan az Apple is érzi az olcsóbb kínai gyártók által támasztott egyre növekvő versenyt.

Az Apple nyeresége a negyedévben elérte a 8,47 milliárd dollárt, a tavalyi év hasonló időszakában 7,51 milliárd dollár profitot ért el a társaság. Ráadásul a sajátrészvény-vásárlási programnak köszönhetően a részvényenkénti eredmény ennél is dinamikusabban bővült, 1,42 dollárra a korábbi 1,18 dollárról. Az árbevétel 12 százalékkal, 42,12 milliárd dollárra ugrott. Az elemzők a Marketwatch tudósítása szerint 39,88 milliárdos árbevétel mellett 1,31 dolláros részvényenkénti eredménnyel számoltak.

Az Apple bejelentése szerint a negyedévben bruttó fedezete 38 százalék körül alakult, s az utolsó negyedévben is megmaradhat a 37,5-38-5-ös sávban. A menedzsment előrejelzése szerint az árbevétel a mostani negyedévben 63,5 és 66,5 milliárd dollár között alakulhat, az elemzők jelenleg 63,52 milliárd dollárral számolnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!