Az MTI bukaresti irodájához hétfőn eljuttatott közlemény szerint a magyar bank romániai leányvállalatának működési eredménye éves szinten 33 százalékkal javult, és elérte a 141,2 millió lejt (9,6 milliárd forint). A bank nettó bevétele éves szinten 32 százalékkal, 279,2 millió lejre (19,1 milliárd forint) növekedett.

A vállalati hitelek állománya 2014-ben 10 százalékkal bővült. A teljes betétállomány 5 százalékkal, a lakossági ügyfelek és a kis- és közepes vállalatok betétei pedig 19 százalékkal nőttek. A bank tőkemegfelelési mutatója 2014 végén is 12,7 százalék volt.

Az OTP tavaly július végén írt alá megállapodást a portugál Banco Comercial Portugues román leánybankjának megvásárlásáról 39 millió euróért. Az akvizíciót 2015 januárjában véglegesítették, így a fenti adatok nem tartalmazzák a Millennium Bank Románia eredményeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!