A Mol 3,7 százalékkal 13 575 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1,6 százalékkal 5818 forintra nőtt, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Richter-papírok 1,8 százalékkal értek többet a nap végén, a gyógyszercég részvényei 5499 forinton keltek el záráskor, összesen 2,7 milliárdnyi papír fordult meg a parketten.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal csökkenve 396 forinton zárt, a papírok 261,5 millió forint értékben cseréltek gazdát.

Így látták az elemzők

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az M1-en elmondta: az előző napokhoz képest optimista volt a hangulat az európai börzéken, és ez kihatott a BÉT-re is. Ennek oka pedig a kőolaj árának emelkedése volt, de kérdéses, hogy ez így marad-e, illetve kihat-e a jövő hétre is. Így még legalább két napi kereskedés kell ahhoz, hogy trendfordulónak lehessen mondani az áremelkedést.

Az üzletkötő szerint bizalmatlanságra utal, hogy délután a német tőzsdén is elkezdték a nap elején nyitott pozícióik zárását a kereskedők. A BÉT-en a Mol közel négyszázalékos emelkedése is az olajár növekedésével magyarázható.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az EKB márciusra jelzett újabb monetáris könnyítésre vonatkozó csütörtöki bejelentésével magyarázta a pénteki tőzsdei optimizmust. A 10 milliárd körüli forgalmat viszont alacsonynak tartotta, mivel amikor esett a BUX, akkor a forgalom elérte a 15 milliárd forintot is.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!