Jól nyitottak az európai tőzsdék

A kínai fellendülés és a bázeli szabályok kedvező fogadtatása miatt jó hangulatban kezdődött a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken.
NAPI, 2010. szeptember 13. hétfő, 10:18
Fotó:

A jó globális hangulat és a pénzügyi szabályozással kapcsolatos félelmek eloszlása miatt jól indultak tőzsdék hétfőn. A legnagyobb bankok közül a Barclays 2,4 százalékot, Commerzbank 2,1 százalékot, a Banco Santander 1,1 százalékot, a BNP Paribas pedig 1,8 százalékot ugrott.

A Deutsche Bank ugyanakkor nem szerepelt ilyen jól, 0,5 százalékot esett, miután kiderült, hogy 10 milliárd dolláros tőkeemelére készül. A Deutsche Postbank részvényei azonban 5,8 százalékot zuhantak.

A londoni FTSE-100 0,8 százalékot, a frankfurti DAX 0,7 százalékot, a párizsi CAC-40 pedig 1 százalékot erősödött a kereskedés elején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK