Úgy tűnik, maguk mögött hagyták a múlt heti mínuszokat az amerikai tőzsdék. A hétfői szünnap után kedden már a kereskedés elején pluszokat mértek, de igazán a vártnál jobb, így ötéves csúcsot döntő fogyasztói bizalmi index hatására jöttek lendületbe az indexek.

Az optimizmus az egekben - vázolta a jelenlegi hangulatot a Marketwatchnak Kevin Giddis, a Raymond James szakértője. Mindennek köszönhetően a nap végére a Dow Jones ipari átlaga 0,7 százalékos pluszt könyvelhetett el, amivel egymás utáni 20. keddjét zárta a pozitív tartományban. Az S&P-500 0,6, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot erősödött.

A céges hírek közül a Tiffany & Co. 4 százalékos pluszát érdemes kiemelni, a ékszeres cég a vártnál több bevételnek köszönheti a jó teljesítményét, de pluszban zárt a Tesla Motors is, amely ugyancsak eredményei miatt ért el 0,3 százalékos erősödést. A másik irányba mozgott viszont az Exelon, amely, miután a Deutsche Bank vételről tartásra változtatta ajánlását a céggel szemben 7,5 százalékot zuhant.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!