Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A spanyol kincstár tájékoztatása szerint 4,207 milliárd eurónyi beérkezett ajánlat mellett 1,3 milliárd euró értékben adott el 2016 októberi lejáratú papírt. Az átlagos hozam 4,050 százalék volt az aukción, valamivel magasabb az előző hasonló aukció 3,949 százalékos átlaghozamánál. Az ötéves papírok árverésén a fedezeti arány 3,24 volt.

Spanyolország 4,617 milliárd eurónyi ajánlat mellett 2,3 milliárd euró értékben adott el 2019. júliusi lejáratú államkötvényt. Az átlagos hozam 4,643 százalék volt a legutóbbi 5,11 százalék után. A fedezeti arány 2,01 volt.

A tízéves papírokból 3,009 milliárd eurónyit adott el a spanyol államkincstár, 6,517 milliárd eurónyi beérkezett ajánlat mellett. A hozam a legutóbbi 7,088 százalékról 5,466 százalékra csökkent, a fedezeti arány 2,17 volt.

Elemzők élénk figyelemmel kísérik az euróövezet perifériájához tartozó államok kötvényaukcióinak eredményeit, mivel a hozamszintek és a kereslet sokszor jó mutatója az euróövezeti befektetői félelmek aktuális állapotának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!