Jól sikerült napon van túl Európa

Nagyrészt erősödtek a főbb európai tőzsdék.
Napi.hu, 2013. október 21. hétfő, 18:26
Fotó: Napi.hu

A nap legfontosabb híre az volt, hogy a várt 2,9 százalék helyett 1,9 százalékkal estek az amerikai használtlakás-eladások, ez pedig természetesen segítette a kereskedést.

"Az előző hónap politikai összecsapásai után, végre valódi makroadatoknak örülhetett a piac. Ráadásul a most megjelenő statisztikákat nem olyan szemmel fogják nézni az elemzők, hogy az milyen képet ad a gazdaságról, hanem a Fed szemüvegén át - azaz, mikor várható a havi 85 milliárd dollárt felemésztő eszközvásárlási program lelassítása a Fed részéről" - írta egy jegyzetében a Deutsche Bank egyik elemzője.

Ennek megfelelően a frankfurti DAX minimális, 0,02 százalékos pluszban zárt, a londoni FTSE-100 ennél masszívabb 0,5 százalékos pluszt hozott össze, míg a párizsi CAC-40 0,2 százalékot bukott. A céges hírek közül érdemes kiemelni a Phillips mintegy 5 százalékos erősödését, amit a profitja megduplázásának köszönhet a holland óriás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK