Jól sikerültek a kötvényaukciók

A csütörtöki államkötvény aukciókra összesen 138,8 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amiből az Államadósság Kezelő Központ a meghirdetett 50 milliárd forintot fogadta el. A 3,5 illetve 10 éves lejáratú kötvény esetében egyaránt csökkentek a hozamok.
NAPI, 2010. február 25. csütörtök, 13:57
Fotó:

A 3 éves kötvényből 25 milliárd forintnyit ajánlottak fel értékesítésre, amire 67,4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A 6,69 százalékos átlaghozam mellett a meghirdetett mennyiséget fogadták el. A csütörtöki hozam 30 bázisponttal lett alacsonyabb a két héttel ezelőttinél.

Az 5 éves futamidejű kötvényből 15 milliárd forintnyit hirdettek meg és bocsátottak ki. A beérkezett 39,7 milliárd forintnyi ajánlat mellett az átlaghozam 45 bázisponttal csökkent 6,97 százalékra.

A 10 éves futamidejű kötvényből 10 milliárd forint értékben kínáltak fel, és ugyanennyit adta le végül. Az átlaghozam 7,46 százalék volt, ez 37 bázisponttal lett alacsonyabb a két héttel ezelőtti 10 éves kötvényaukciótól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK