Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtök hajnalban közzétett  rossz kínai PMI adat elkezdte aláásni a közelmúltban bejelentett jegybanki intézkedések nyomán kialakult eufóriát - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Japánban az augusztusi kereskedelmi adatok is azt mutatják, hogy csökken a külkereskedelmi aktivitás, ami szintén elhúzódó recessziót vetít előre. Így nem csoda, hogy az euró/dollár keresztárfolyam ismét 1,30 alatt jár. Délutánra pedig a romló hangulatban 1,2950 közelébe esett az euró/dollár kurzus aminek következtében 220 fölé szökkent a dollár forinttal szemben.

Visszatért a 285-ös szinthez is az euró árfolyama a forinttal szemben csütörtökön, miután a hét eleji próbálkozások a 280-as szint felé a kifulladtak. Ezen a szinten azonban másodszor is megállt a héten a gyengülés, így estefelé már 283 közelében kereskedtek a devizapárral.

A svájci frank 1,21 közelében mozgott az euróval szemben, így itt annyira nem érződött a rossz hangulat, ennek ellenére egy frankért ismét közel 235 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!