Jól tartotta magát a budapesti tőzsde

Negatív nemzetközi hangulatban felülteljesített a budapesti részvényindex. Európában csak a BÉT tudott pluszban zárni csütörtökön.
MTI-Eco, 2015. december 3. csütörtök, 18:23
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,43 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 23 687,65 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az Európai Központi Bank nem változtatott irányadó kamatán csütörtökön, és újabb gazdaságösztönző intézkedéseket jelentett be. A befektetők viszont talán többet vártak, vagy profitrealizálásba kezdtek, ami délután erős eladási hullámot indított el a nemzetközi piacokon -mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek.

A német DAX-index például több mint 500 pontot zuhant napon belül, 3,5 százalékos mínuszig esett, de a többi nyugat-európai részvényindex is csökkent - hívta fel a figyelmet a szakértő.

A BUX jobban teljesített, minimálisan emelkedett, és még ezzel is Európa egyetlen tőzsdéje, amely pluszban tudott zárni - mondta, hozzátéve, hogy a régiós tőzsdék nem vesztettek annyit, mint a nyugat-európai börzék.

A Mol 150 forinttal, 1,11 százalékkal 13 700 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 108 forinttal, 1,75 százalékkal 6050 forintra csökkent, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,98 százalékkal 412 forintra nőtt, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,46 százalékkal 5425 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1618,97 ponton zárt csütörtökön, ez 1,89 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK