A BUX 11 óra 30 perckor 33 837,21 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,33 százalékos emelkedés. A részvénypiac forgalma ma délelőtt 4,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 120 forinttal, 0,59 százalékkal 20 575 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 72 forinttal, 0,78 százalékkal 9298 forintra nőtt.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,16 százalékkal 525 forintra emelkedett.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,90 százalékkal 6580 forintra csökkent.

Az elemzők előzetesen az optimista nemzetközi hangulat miatt emelkedést vártak a BÉT-en. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint ma is van esély arra, hogy történelmi csúcsot érjen el a BUX. A vezető részvényeknél folytatódhat a kedden tapasztalható erősödés. Példaként a Richtert és az OTP-t említette, előbbi ugyanis kedden történelmi csúcson, utóbbi pedig új éves maximumán zárt.

Az elemző a szerdán érkező piacmozgató hírek közül az MTI-nek kiemelte az amerikai inflációs és ipari termelési adatot.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárjában kifejtette: az optimista külföldi hangulat hatására tovább emelkedhet a BUX, a magyar részvényekkel kapcsolatban ugyanis nem érkezett piacmozgató hír. Hozzátette: szerdán délután érkeznek a januári inflációs adatok az Egyesült Államokból.

Janet Yellen, a Fed elnöke pedig többször hangsúlyozta, hogy szoros figyelemmel követik a folyamatokat, és ha szükséges, kamatemeléssel reagálnak majd - ismertette az elemző.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!