A részvénypiac forgalma 3,66 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak a pénteki záráshoz képest.
Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán szintén elmondta: a BÉT jól teljesített hétfőn, az olajár-növekedés húzta a piacot, így a BUX-ot is.

A Mol részvénye profitált az olaj áremelkedéséből, így árfolyama csaknem 1 százalékkal (0,8-0,9 százalékkal) emelkedett. Az OTP a Mol-hoz hasonlóan szerepelt, míg a Richter lendülete elfogyott a kereskedés végére, a nap lemaradó papírja a Magyar Telekom volt - tette hozzá. Az olaj árának növekedését az az orosz bejelentés okozta, amely szerint Oroszország hajlandó lenne árbefagyasztásba, vagy kitermelés-csökkentésbe is belemenni.

A forint euróval szembeni árfolyama erősödött - a kedvező magyar államháztartási adat, valamint a jó nemzetközi hangulat hatására - 303,7-303,8 forintos szintre - jegyezte meg.

A Mol 150 forinttal, 0,86 százalékkal 17 550 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,74 százalékkal 7490 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 459 forintra csökkent, forgalma 296,8 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott, 5730 forintot ért, a részvények forgalma 348,5 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1835,24 ponton zárt hétfőn, ez 8,20 pontos, 0,45 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!