Jól teljesített Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,1 százalékos emelkedéssel, 32 906 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2017. január 23. hétfő, 21:26
Fotó: Napi.hu

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a magyar piac alapvetően jól teljesített, a BÉT az erősebb részvénypiacok közé tartozott hétfőn, tekintettel arra, hogy a nemzetközi piacok gyengültek, elbizonytalanodtak az új amerikai elnök protekcionista lépései miatt. A nap folyamán piacmozgató vállalati hírek nem érkeztek, az OTP-nél alapvetően vevőket lehetett látni, a Mol részvényeinél pedig csökkent az eladói nyomás.

A Mol 90 forinttal, 0,43 százalékkal 20 940 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 46 forinttal, 0,52 százalékkal 8816 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 508 forintra csökkent, forgalma 101,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,78 százalékkal 6330 forintra esett, a részvények forgalma 797,3 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK