A piac ennél is pozitívabban értékelhette, hogy a társaság erre a negyedévre 13 centes papíronkénti eredményt prognosztizált, az elemzői konszenzus ugyanis eddig csak nyolc centről szólt. A jó eredmények elsősorban a "Call of Duty: Black Ops" és "World of Warcraft" (WoW) játékok sikerének voltak betudhatóak  - írja a MarketWatch.

A múlt héten az iparág második legnagyobb szereplője, az Electronic Arts részvényeinek árfolyama ugrott meg közel tíz százalékkal, amikor bejelentette, hogy a tavaly első negyedévi 9-ről idén 45 centre emelkedett a nyeresége részvényenként, pedig a Thomson Reuters elemzői konszenzusa csak 22 centtel számolt. E cég legjobban menő játékai a Crysis 2, a Dragon Age 2 és a Dead Space 2 voltak, a tárgyidőszakban mindegyikből több, mint kétmillió volt az eladások száma. Ebben a negyedévben a Star Wars online változatától várnak sokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!