Jól tolták a WoW-t az első negyedévben

A világ legnagyobb számítógépes játékgyártójának számító Activision Blizzard Inc. gyorsjelentése szerint az első negyedévben részvényenként 42 centes (összesen 503 millió dolláros) nyereséget ért el, szemben az előző év hasonló időszakának 30 centes értékével.
Eidenpenz József, 2011. május 10. kedd, 14:50
Fotó:

A piac ennél is pozitívabban értékelhette, hogy a társaság erre a negyedévre 13 centes papíronkénti eredményt prognosztizált, az elemzői konszenzus ugyanis eddig csak nyolc centről szólt. A jó eredmények elsősorban a "Call of Duty: Black Ops" és "World of Warcraft" (WoW) játékok sikerének voltak betudhatóak  - írja a MarketWatch.

A múlt héten az iparág második legnagyobb szereplője, az Electronic Arts részvényeinek árfolyama ugrott meg közel tíz százalékkal, amikor bejelentette, hogy a tavaly első negyedévi 9-ről idén 45 centre emelkedett a nyeresége részvényenként, pedig a Thomson Reuters elemzői konszenzusa csak 22 centtel számolt. E cég legjobban menő játékai a Crysis 2, a Dragon Age 2 és a Dead Space 2 voltak, a tárgyidőszakban mindegyikből több, mint kétmillió volt az eladások száma. Ebben a negyedévben a Star Wars online változatától várnak sokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK