Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni Footsie fél százalékot közelítő mínuszban állt záráskor, a párizsi CAC 40 valamivel nagyobb mértékben erősödött hétfőn. A frankfurti börze nem nyitott ki. A forgalom jócskán, mintegy felével elmaradt a harminc napos átlagtól.

Mindkét, rövidített nyitva tartással üzemelő tőzsde nagyobb mínuszokból kapaszkodott vissza, így végül a páneurópai FTSE 300 is hajszálnyi emelkedéssel fejezte be a napot. A mutató zsinórban hét egymást követő hónapot zárt pluszban, amire legutóbb 1999 ben volt példa.

A drágulást támogatta a HSBC kedvező kínai feldolgozóipari indexe, ugyanakkor az amerikai költségvetés jövőjével kapcsolatos bizonytalanság továbbra is óvatosságra inti a befektetőket.

A mögöttünk hagyott évet tekintve az európai piacok igencsak jó összteljesítményt nyújtottak, és a viszonylag alacsony árazás, illetve az USA büdzséproblémái miatt piaci vélemények szerint a lendület akár az újévben is kitarthat - legalább is, a tengerentúli helyzettel összevetve.

Az egyes nemzeti indexek között a legnagyobb mértékben a görög ASE és a német DAX emelkedett, 33, illetve 29 százalékkal, míg a legszerényebben teljesítő spanyol IBEX is megúszta egy mérsékelt, 4,7 százalékos veszteséggel 2012 egészét tekintve.

Idén az autóipari papírok átlagosan 36 százalékkal drágultak, a távközlési részvényekre viszont rájárt a rúd, és 11 százalékkal elmaradtak az előző év végi árszintjüktől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!