Minden határt átszakítva - gyér forgalom mellett - 233,88 forintig esett péntek délelőtt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, tájékoztatta délelőtt a Napi Online-t Geszti Pál, az ING üzletkötője. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez még messze nem a rekord, a forint 232,73-on is állt. Az amerikai ünnepnap miatt a forgalom igen gyér volt, és bár nap folyamán 234 forint felett is volt a kurzus, délutánra ismét 233,75 erősödött vissza hazai fizetőeszköz. A régió devizái közül gyengült a lengyel zloty, és a török líra is. Geszti úgy véli, hogy semmilyen jele nincs annak, hogy megfordulna a trend, és gyengülne a forint. A szakember a jövő héten volatilis hangulatra számít, és úgy véli, hogy a régiós hangulattal fog mozogni a hazai fizetőeszköz árfolyama. Szerinte a forint akár az újabb technikai szintet jelentő 227-es árfolyamig is erősödhet, de az is elképzelhető, hogy visszamegy 240-ig. Délután fél 4 körül egy euró 1,5683 dollárt ért. Egy svájci frankért 146,60, egy dollárért pedig 148,83 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!