Tavalyhoz hasonlóan idén is 660 forint osztalékot fizet a Richter, ezzel 43,91 milliárd forint adózott eredményéből 12,27 milliárd forintot oszt szét a részvényesek között, 31,64 milliárd forint pedig az eredménytartalékba kerül. A közgyűlés megszavazta az igazgatóság javaslatát a részvények névértékének tizedelésére, a névérték így ezer forintról száz forintra változik. A társaság ettől azt várja, hogy megélénkül a részvények kereskedése. A jelenlegi, 30 ezer forint fölötti árfolyam ugyanis a kisbefektetők számára túlságosan magas, tizedennyi árfolyam azonban már felkeltheti a kisebb befektethető összeggel rendelkezők érdeklődését is.

Bogsch Erik vezérigazgató a vállalat eredményének ismertetésekor elmondta: az idén 112 éves Richter a válság ellenére eredményes évet zárt tavaly. A válság negatív hatásai között említette a kormány költségvetési megszorításra vonatkozó törekvését, ami a gyógyszerárak leszorításában nyilvánult meg, továbbá a vásárlóerő mérséklődését, aminek következtében a gyógyszervásárlásra költött összeg is csökkent. Úgy vélte, hogy mindezeket ésszerű takarékossággal és a hatékonyság javításával ellensúlyozhatja a vállalat, és hangsúlyozta az innováció, az új készítmények kutatásának-fejlesztésének fontosságát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!