Jön-e csütörtökön amerikai meglepetés?

A piacok szerint az előzetesen közölt jóval erőteljesebben nőtt az USA gazdasága a második negyedévben.
Napi.hu, 2015. augusztus 26. szerda, 19:46
Fotó: Reuters

Reggel kilenckor a KSH közli a júniusi kiskereskedelmi forgalom második becslését. Az első becslés szeriont a hatodik hónapban 7,2 százalékkal emelkedett a boltok forgalma, a naptárhatástól megtisztított emelkedés 6,2 százalék volt.

A délelőtt folyamán az ÁKK 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart.

Délután fél háromkor publikálják az USA-ban a GDP-adat második becslését, mely a várakozások szerint kedvezőbb lehet az első számoknál. Az eddig megismert 2,3 százalékos gazdasági növekedés helyett a piacon arra számítanak, évi 3,2 százalékot is elért a bővülés üteme a második negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK