Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hétfőn túl gyorsnak tűnt a forint erősödése, amelynek során az euró jegyzése 270 forint környékéről 265 körüli szintekig süllyedt, ezért kedden inkább a kivárás jellemezte a piacot, és bár Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője szerint ennek a nyugalomnak tartósnak kellene lenni, most úgy tűnik, akár tovább is erősödhet a forint.

Ez a bizonyos nyugalom, vagy korrekciós szakasz valahol 268 forint körül találhatná meg az üzletkötő szerint a szintet, de a közelgő kamatdöntés miatt árnyaltabb a kép, így a kurzus akár 264 alá is benézhet.

A vegyes képet magyarázhatja, hogy a hétfői kamatmeghatározó ülésre készülve vannak olyan devizapiaci befeketők, akik egy, az 50 bázispontos konszenzusnál nagyobb vágásra spekulálnak, ehhez pedig egy erősebb forint-árfolyamra "van szükségük".

Az üzletkötő rövidebb távon nem várja 268 forint fölé az euró árfolyamát, az év végéig pedig a 260 és 270 forint közötti sávot valószínűsíti.

Egyébként meglehetősen eseménytelen napon van túl a piac, a hírek szintén vegyes képet mutattak, és nagy hatást látszólag nem is gyakoroltak az árfolyamokra. A feltörekvők általánosan jól teljesítettek a kedvező hangulatban.

Délután négy óra körül egy euró 265,50, egy dollár 177,50, egy svájci frank pedig 175,80 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!