Jön a Watercoin

Új pénzügyi termékkel, a vízre váltható utalvánnyal kíván kereskedni a tőzsdére bevezetett Futuraqua. A részvénytársaság saját felületén kívánja lehetővé a vízbe mint szabályozott termékbe történő befektetést.
Napi.hu, 2014. április 16. szerda, 18:49
Fotó: Stockfresh

Június 15-től várhatóan indul a vízutalványokkal történő kereskedés a Futuraqua szándéka szerint. A tőzsdei T kategóriában szereplő társaság a BÉT-en tartott mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megkérte az engedélyt az MNB-től a hogy 2014. május 1-től utalványkibocsátói tevékenységet végezzen.

Ezzel azt kívánja elérni, hogy legális keretek között, a jogszabályok felhatalmazása alapján, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete mellett vízfedezetű - erre a társaság éves 60 millió literes vízkivétele a fedezet - utalványokat, úgynevezett Watercoinokat, illetve FQX Vízkvóta utalványokat bocsáthasson ki.

Ezek az utalványok a társaság ígérete szerint bármikor - pontosabban a Vízkvóta utalványok egy plusz egy évig, a Watercoinok pedig 28 évig amely automatikusan meghosszabbodik - névértékükkel megegyező mennyiségű vízre válthatóak. A Vízkvótához előszőr a társaság részvényesei - akik egy forint egy liter alapon most is vizet kaphatnak éves osztalékuk gyanánt - illetve esetlegesen a menedzsment opciós program résztvevői juthatnak, akik majd kereskedhetnek is vele a társaság által létrehozott felületen. Az árak alakulását a Watercoin tulajdonosok egymás közti keresleti és kínálati viszonyai határozzák majd meg a társaság szándékai szerint hosszabb távon, de a kezdeti likviditást ők is segíteni kívánják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK