Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline elemzője szerint a OTP profitoldalon okozhat kellemes meglepetést, másrészt az orosz és az ukrán bankok nyereséghez való hozzájárulása javíthatja a bank megítélését. Ennek nyomán pedig könnyen előfordulhat, hogy a külföldi alapkezelők növelhetik az OTP-papírok súlyát portfóliójukban. Háda Bálint, a Quaestor elemzője ehhez az tette hozzá, hogy az OTP vezetése az elmúlt években mindig figyelt arra, hogy teljesítse a piaci várakozásokat. Komolyabb árfolyam-növekedés a gyorsjelentés kapcsán akkor várható, ha az eredmény legalább 5 százalékkal felülmúlja a nyereségprognózist - fogalmazott Háda. A Magyar Telekom kapcsán Sarkadi Szabó Kornél azt emelte ki, hogy a cég jó készpénztermelő és osztalékfizető képessége felkeltheti az invesztorok figyelmét, így a távközlési részvény megítélése is javulhat. Háda Bálint úgy látja, hogy a Magyar Telekom árfolyamát inkább a következő két gyorsjelentés befolyásolhatja majd kedvezően, addigra ugyanis már láthatók lesznek a leépítés és a racionalizálás eredményei. A Richternél lassulhat a profitcsökkenés üteme, s a gyógyszercég egyre közelebb kerülhet a fordulóponthoz, s drágulásnak indulhat a papír - vélte Sarkadi Szabó Kornél, ezzel szemben Háda Bálint azt mondta, hogy a vállalat csak az orosz piacon teljesített jól, a hazai piac és a devizaárfolyamok kedvezőtlen hatással voltak a harmadik negyedéves szereplésre. A Mol esetében egyetértettek a szakértők, hogy az olajvállalat rossz piaci környezetben gyenge eredményt tud majd felmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!