Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fontosabb piacok közül London és Lisszabon zárt nyereséggel, a többi veszteséggel, mivel a nap folyamán közzétett vállalati eredménybeszámolók nem szolgáltak az emelkedéshez szükséges impulzussal.

A banki részvények a leggyengébben teljesítő papírok között voltak pénteken, ágazati indexük 1,4 százalékkal csökkent. Az olasz UniCredit részvénye négy és fél százalékkal esett, az UBS részvénye pedig öt százalékkal. A Banco Santander, a PNP Paribas, a Deutsche Bank részvényei másfél-két százalékkal gyengültek.

A kiskereskedelmi papírok viszont erősödtek, ágazati mutatójuk 0,6 százalékkal emelkedett.
A brit piacon a Tesco áruházlánc Booker Group üzletláncra tett 3,7 milliárd fontos vételi ajánlata vonta magára a figyelmet. A Tesco részvénye nyolc, a Booker részvénye tizenhat százalékkal erősödött.

A pán-európai gyűjtőindexek közül, a Stoxx Europe 600 0,47 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 0,35 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,35 százalékkal gyengült pénteken az előzetes adatok szerint.

A kereskedési idő végén a még nem hivatalos adatok alapján Frankfurtban a DAX index 0,32 százalékkal, Párizsban a CAC-40 0,57 százalékkal gyengült. A milánói FTSE MIB index 0,52 százalék, a madridi IBEX-35 index 0,12 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

Londonban az FTSE-100 index 0,32 százalékkal emelkedett, a lisszaboni PSI-20 index 0,94 százalékkal erősödött.

Az olaj ára csökkent pénteken, az európai piacok zárásakor a Brent nyersolaj 1,37 százalékkal állt lejjebb hordónként 55,47 dolláron, a WTI pedig 1,17 százalékkal 53,15 dolláron. Az olaj csekély árveszteséggel fejezte be a hetet.

Az arany ára a határidős piacon 0,13 százalékkal unciánként 1188,25 dollárra csökkent. Az arany heti eredménye másfél százalék veszteség. Az aranynak a mostani lett az első veszteséges hete az év eleje óta.

Az euró erősödött kissé pénteken, 0,11 százalékkal jegyezték magasabban 1,0692 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!