A lengyel jegybank váratlan 50 bázispontos kamatemelés alaposan lerontotta az euró árfolyamát a zlotyval szemben, hisz alig egy szempillantás alatt 4,50-re süllyedt a kurzus a reggeli 4,54 körüli szintekről. A bankközi devizapiac forint szekciójában is érezni lehetett a kamatemelés hatását, hisz a közös európai valuta egy forintot veszített értékéből, s délután egy óra körül 252,05/10 forinton adták-vették. A forgalom azonban továbbra is minimális volt, alapvetően csak a lengyel fizetőeszköz erősödése hatott a forint jegyzésére. A hazai valuta a dollár szemben is növelte értékét, a zöldhasú egységével 207,20/45 forintos szinteken kereskedtek - tájékoztatta a Napi Online-t Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!