Jót jelentett a Goldman

A várakozásokat jóval felülmúló negyedéves eredményekről számolt be a Goldman Sachs ma, az amerikai tőzsdék nyitása előtt közzétett második negyedéves gyorsjelentésében. A részvények emelkednek is a hírre, az árfolyam 2 százalékos pluszba lendült a nyitás előtti kereskedésben.
portfolio.hu, 2014. július 15. kedd, 13:58
Fotó: Reuters

Az elemzők által vártnál jóval kedvezőbb második negyedéves eredményekről számolt be a Goldman Sachs ma, a tőzsdék nyitását megelőzően közzétett gyorsjelentésében. Az amerikai bank bevételei 6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, amivel nagy pozitív meglepetést okozott, ugyanis a piacok a bevételek csökkenését várták. Egy részvényre jutó eredménye az egy évvel ezelőtti 3,7 dollárról 4,1 dollárra nőtt, szemben a várt 3,05 dollárral.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK