A Merrill legújabb elemzése szerint újra eljött az idő a kínai részvények vásárlására, hiszen az augusztus eleji szintekhez képest bekövetkezett közel 8 százalékos korrekciót követően a papírok nem tekinthetők többé drágának. Régiós összevetésben különösen vonzónak tűnik a kínai részvénypiac, hiszen Dél-Koreában, Indiában, s másutt is csak most indulhat meg a korrekció. A Merrill Lynch stratégája a kínai részvénypiacot túladottnak, a dél-koreai és az indiai tőzsdéket pedig feszítettnek, azaz túl drágának tartja. Előrejelzése szerint az ázsiai parketteken a következő héten negatív korrekció várható, ami alól a sanghaji mellett egyedül a tokiói parkett mentesülhet. A kínai részvény-árfolyamokban várható felpattanást a Merrill szerint az MSCI China index régiós indexekhez viszonyított relatíve gyenge teljesítménye is indokolttá teszi. A szakértők szerint ugyanis az év eleje óta 41 százalékos emelkedést felmutató MSCI China index jelentős növekedési potenciált mutat a térség más parkettjeivel szemben, amelyek teljesítményét a korábbi években rendre felülmúlta. A Goldman Sachs stratégái még augusztus végén adtak ki hasonló előrejelzést; eszerint a kínai gazdaság növekedési potenciálja indokolttá teszi a részvények árfolyamának további emelkedését azt követően, hogy az előző hónapba a sanghaji tőzsde volt a az egyik legrosszabbul teljesítő a világon a kormány lakossági és vállalati hitelezést egyaránt korlátozni kívánó rendelkezése miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!