Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön 40 bázispontos emeléssel 2,90 százalékos kamaton hirdette meg egyhetes betéti tenderét, miután a múlt hét csütörtökén szintén 40 bázisponttal emelte meg a meghirdetett egyhetes betéti tender kamatát.

A forint csütörtökön 0,8 százalékkal erősödött az euróval, 0,7 százalékkal a dollárral és 0,9 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A dollár jegyzése 328,92 forint után este 326,52 forinton állt, a svájci franké pedig 352,18 forintról csökkent 348,87 forintra.

A forint kedden történelmi árfolyammélypontot állított be az euróval és a svájci frankkal szemben és idei leggyengébb jegyzését érte el a dollár ellenében. Az euró eddigi legerősebb jegyzése így a kedden elért 372,13 forint, a svájci franké pedig a 354,69 forint. A dollár eddigi legmagasabb jegyzése a 2020. április 3-i 341,33 forint volt, az idei legmagasabb pedig a kedden elért 330,95 forint.

Csütörtök esti jegyzésén a forint a keddi mélyponthoz képest 1,7 százalékkal erősödött az euróval, 1,3 százalékkal a dollárral és 1,6 százalékkal a svájci frankkal szemen - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!