Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom közgyűlésén 69,47 százaléka jelent meg a részvényeseknek, így az határozatképes.


Kisrészvényesek szerint a közgyűlés összehívása ismét tartalmi hibáktól, törvénysértésektől hemzseg, így a bíróság valószínűleg - amennyiben egy esetlges per lesz - a 2008 évi rendes közgyűléséhez hasonlóan majd hatályon kívül helyezi a döntéseket.


A Magyar Telekom vezető jogtanácsosa erre azt közölte a társaság álláspontja ettől merőbben eltérő, szerintük, és a külső tanácsadók szerint a közgyűlést az alapszabálynak megfelelően hívták össze.

Egy óra húsz perc alatt a közgyűlésen azt sikerült elérni, hogy a 2008-as, a bíróság által hatályon kívül helyezett határozatokat kezdték el megszavazni. A társasággal perben álló részvényesek szerint a mostani szavazás sem törvényes, ugyanis ehhez nem készült új állásfoglalás a jelenlegi fb-részéről. Délig még nem sikerült az összes 2008-as határozatot újra megszavazni, a kisrészvényesek minden egyes ponthoz hozzászólnak, szerintük ugyanis ezekről nem lehetne szavazni, így erre buzdítják a többieket is.

A határozatokat ugyanakkor 99,9 százalékos többségel elfogadják, így sok izgalom nincs a közgyűlésen. Délután fél egykor még mindig a 2008-as közgyűlési határozatok vannak napirenden.

Több órás vita és egy 15 perces szünet után a közgyűlésen rátértek a tavalyi évi beszámoló elfogadására.

A 2009 évi tevékenységről szóló beszámolót a részvényesek 99,97 százaléka elfogadta. A megjelent tulajdonosok jóváhagyták a részvényenkénti 74 forintos bruttó osztalékot is. Az osztalékfizetés rendjéről április 21.-én jelenik majd meg a részletes tájékoztató, az osztalékfizetés napja 2010 május 7 lesz. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására is, amelynek a mértéke a 10 százalékot nem haladhatja meg.

Három óra után újabb 15 perces szünet következett miután már több mint 5 órája tart a közgyűlés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!